top of page

Slimmer en sneller met AI: Microsoft Copilot op de werkvloer


Microsoft AI Tour in Paris

Vorige week zonden we twee Flowers naar de Microsoft AI Tour in Parijs, een evenement dat de kracht van kunstmatige intelligentie in Microsoft-programma’s en de impact ervan op bedrijven extra in de verf moest zetten. Microsoft is één van de klassieke IT-giganten die all-in gaat met AI. Onze vraag als documentatiespecialisten: Is een artificiële assistent—meer specifiek: Copilot—al toepasbaar in de hele organisatie?


Wat is de Microsoft AI Tour?

De Microsoft AI Tour is een internationaal evenement waarin Microsoft de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI binnen hun programma’s presenteert. Naast de promotie van hun producten heeft de conferentie nog een ander doel: de deelnemers helpen om die AI-tools op de juiste én meest efficiënte manier te gebruiken.


Dit waren voor ons de hoogtepunten:


"Copilot for everyone"

Verschillende product- en engineeringexperts toonden aan hoe AI de productiviteit én efficiëntie van je medewerkers verbetert. Microsoft benadrukte het belang van Microsoft Copilot in hun AI-verhaal. Copilot is niet zomaar een moderne, AI-gestuurde versie van Clippy. Copilot is geïntegreerd in elke Microsoft Cloud-oplossing. Het genereert, vat samen, verwerkt, combineert, zoekt in je content... Ontwikkelaars kunnen ook hun eigen transformationele AI-apps bouwen met tools en services die beschikbaar zijn in Azure.


Copilot is meer dan een AI-gestuurde Clippy📎

Er bestaan twee versies van Copilot.

  • Wil je zelf al eens aan de slag gaan, dan kan dat gewoon nu meteen. Copilot for the web (copilot.microsoft.com) is helemaal gratis en Microsoft wil er jouw dagelijkse AI-assistent van maken.

  • Je kan ook een betalende versie van Copilot (Copilot for Microsoft 365) aankopen. Die AI-component kun je gebruiken in élke Microsoft app, gebaseerd op en gevoed met de informatie uit jouw documenten en bestanden.


Bovendien kan je de betalende Copilot uitbreiden met Generative Actions en Generative Answers toegepast op de informatie van jouw organisatie. Een specifieke Copilot voor je medewerkers, dus!


"Generative AI Breakout Sessions"

We doken dieper in Retrieval-Augmented Generation (RAG), een proces waarbij generatieve AI-apps aanvullend specifieke gegevens gebruiken om antwoorden te verankeren (grounding). We vergeleken vectorzoekopdrachten, hybride zoekopdrachten en rangschikkingsmodellen om de relevantie van resultaten te verbeteren.

Daarnaast zagen we de nieuwste innovaties in Azure OpenAI Service, Azure Machine Learning, en Azure Cognitive Search. Microsoft wil trouwens de standaard zetten in metaprompt design, data grounding en content safety voor al deze applicaties. Microsoft hield overigens niet op te benadrukken hoe veilig bovenstaande oplossingen zijn.


Microsoft wil de standaard zetten in metaprompt design, data grounding en content safety.

Lees: alle interacties die je doet mét Copilot zijn anoniem en veilig. Data, prompts of andere invoer worden niét bewaard om het LLM te trainen.

 

En Microsoft Copilot op de werkvloer vandaag?

Dat klinkt allemaal veelbelovend, maar je moet natuurlijk wel de bomen door het marketingbos nog zien. Hoe staat het vandaag met Microsoft Copilot op de werkvloer? Is het nu al een motor voor efficiëntie en tijdsbesparing?


Dit kun je vandaag al out-of-the-box:

  • Repetitieve taken automatiseren

  • Content genereren

  • Informatie zoeken in e-mails, documenten, contactinformatie...

  • Bestaande content hergebruiken, verwerken, combineren

  • Samenvatten


AI is dus geen hype meer, of toch niet alleen maar een hype. En Microsoft Copilot is een krachtige tool die ook bedrijven helpt om slimmer, sneller en efficiënter te werken... Als je goede content hebt, natuurlijk 😉.


bottom of page