top of page

A new Flower in the bunch: Virginie
Over mij


Van opleiding ben ik biotechnologe, dus liggen wetenschappen mij nauw aan het hart. Toch heb ik altijd het gevoel gehad dat ik iets out-of-the-box wou doen en daar voldoet schrijven met een wetenschapsdiploma wel aan, denk ik. Het is net zoals het gebruiken van verschillende materialen en technieken bij “mixed media” kunst, een kunstvorm die mij erg aanspreekt.

In tegenstelling tot vele studiegenoten vond ik schrijven een aangenamere bezigheid dan praktisch werk in het labo. Als ik daaraan toevoeg dat mijn ouders van de juf of meester steeds te horen kregen dat “Virginie het graag uitlegt”, krijg je een idee waarom techical writing bij mij past.

Om een handleiding te schrijven voor een proces of apparaat, moet je eerst kennis vergaren over dat proces/ apparaat. Het lijkt mij een job die veel voldoening geeft voor een leergierig persoon en ik kan niet wachten om erin te vliegen!


De snelle kennismakingsronde


Flow: Software of hardwaredocumentatie?

Virginie: “Op het eerste zicht software, maar ik ben fervent fan van afwisseling.”

 

Flow: Interne- of eindgebruikersdocumentatie?

Virginie: “Intern lijkt mij het meest boeiend en het meest waarschijnlijk binnen mijn interesseveld. Uitdagingen zijn altijd welkom, ik zal dus niet terugwijken voor een project rond eindgebruikersdocumentatie.”

 

Flow: Agile of waterfall development?

Virginie: “Irrationeel kies ik voor Waterfall development dat intuïtief meer bij mijn karakter aansluit. Rationeel lijkt Agile dan weer een betere, efficiëntere keuze. Deze strijd tussen hart en hoofd zal worden aangevuld met ervaring in een follow-up interview.”


Flow: Tijdreizen naar het verleden of naar de toekomst?

Virginie: “Bij de toekomst kan ik mij minder voorstellen, dat is spannender. Toch zou ik graag eens een rijke Romeinse willen zijn.”

Comentarios


bottom of page