top of page

A new Flower in the bunch: Nils
Over mij

Ik heb Flow leren kennen als "klant". We hebben enkele jaren samengewerkt om softwaredocumentatie te verbeteren en om te zetten naar DITA.

Ik voelde meteen een "klik" met de mensen en het bedrijf. Toen het voor mezelf tijd werd om een nieuwe uitdaging te zoeken, heb ik contact opgenomen met Flow.

 

Na verschillende rollen in software ontwikkeling (ontwikkelaar, projectmanager, agile coach) ben ik bij softwaredocumentatie beland. Documentatie bevindt zich op het kruispunt tussen de techniek van IT en de gebruikers. Het is net deze combinatie die ik heel interessant vind. Via informatiearchitectuur wil ik schrijvers van documentatie helpen om de best mogelijke documentatie te schrijven.

 

Ik vind het fijn en uitdagend om een eenvoudig antwoord te zoeken op complexe vragen. Ook het leren en ontdekken van nieuwe zaken is iets wat me energie geeft.

 

De snelle kennismakingsronde

Flow: Software of hardwaredocumentatie?

Ik heb meer ervaring in de softwarewereld maar sta zeker open voor hardwaredocumentatie.

 

Flow: Interne- of eindgebruikersdocumentatie?

Ik vind beide boeiend. De uitdaging is om documentatie te schrijven die de gebruiker helpt, dit kan zowel voor intern gebruik als voor eindgebruikers zijn.

 

Flow: Agile of waterfall development?

Absoluut Agile. Het is voor mij de beste manier om te bouwen wat klanten en eindgebruikers willen. Door de korte iteraties leren zowel ontwikkelteams als eindgebruikers wat werkt en niet werkt.

Dit past ook binnen de "fail fast; learn fast" aanpak; door snel te weten te komen wat niet werkt kan je tot betere resultaten komen.

 

Flow: Tijdreizen naar het verleden of naar de toekomst? 

Als liefhebber van science-fiction, naar de toekomst graag :)

 

Een blik op de toekomst

Ik kijk er naar uit om mijn kennis van DITA en informatieachitectuur verder te verdiepen. Ook het werken op verschillende projecten voor verschillende klanten is iets waar ik naar uitkijk.

Comments


bottom of page